Hoppa till huvudinnehåll
img

Svensk skog intar öknen i Dubai

I ett land som förbjuder byggnader i trä har nu den svenska paviljongen ”The Forest” öppnat dörrarna på World Expo 2020. En unik paviljong helt och hållet byggd i trä.

 

Det första besökare möts av i Sustainability area är landmärket The Forest. Ett framgångsrikt resultat av modern svensk spjutspetsteknik inom träbyggande. Woodsafes expertis inom brandimpregnering har spelat en viktig roll för att kunna uppföra den svenskapaviljongen eftersom UAE nationella byggregler säger helt nej till trä. I dialog mellan utrikesdepartementet, brandkonsultföretaget Briab och UAE lokala myndigheter fann man lösningar för brandsäkerhet och Woodsafe fick det hedersamma uppdraget att brandimpregnera allt trä såsom trästockar, vägg och dekorraster.

 

Som besökare kommer du känna mystiken och storheten The Forest skapar, någonting som aldrig tidigare beskådats i Förenade Arabemiraten. Världsutställningen ger dig som besökare en inblick i vilka möjligheter som finns inom träkonstruktion idag med näst intill oändliga möjligheter för arkitekter, byggherrar och entreprenörer som vill bygga med trä för en hållbar utveckling i linje med FNs globala mål 2030.

 

Woodsafe Timber Protection tillsammans med Bäckegårds List som hyvlat fram och ytbehandlat trävaror till paviljongen lanserar i samband med öppnandet av World Expo 2020 Dubai ett unikt All-In-One koncept för specialprodukter i trä. Ett koncept där expertis, dokumentation, rådgivning och framställning av träprodukter med brandskyddande egenskaper av absolut högsta kvalitet är ledstjärnan.

 

World Expo Dubai pågår mellan 1 okt 2021 till 31 mars 2022.

 

Mer information:

Woodsafe Timber Protection AB
Thomas Bengtsson, VD.
thomas.bengtsson@woodsafe.com

Daniel Pesic, Marknadschef
Daniel@woodsafe.com
Telefon 010 206 72 34

Pressrum | https://media.woodsafe.se

 

img   img

img