Hoppa till huvudinnehåll
image

Woodsafe investerar i toppmodern kapacitetökning

Den nya torkanläggningen är första steget i ett flerstegsprogram för att bemöta ökad efterfrågan av våra tjänster, berättar Thomas Bengtsson, VD på Woodsafe Timber Protection. Vi har under flertalet år investerat i ökad kapacitet och effektiviserat produktionen, det känns väldigt bra att vi fått till ett samarbete med Valutec i våra framtidsplaner.

 

– Woodsafe har stora framtidsplaner och är, precis som Valutec, ledande inom sin bransch. Därför känns det extra kul att få vara en del i deras fortsatte expandering, säger Robert Larsson, vd Valuec.

Virkestorken som Woodsafe investerar i är kammartork som byggs i rostfritt stål och som utrustas med tryckramar för minimal deformation av de övre virkeslagren. Bredd och djup är lite utöver det vanliga och baseras helt och hållet med eftertanke på kapacitet då alla projekt mer eller mindre skiljer sig från varann säger Stefan Hedqvist, produktionschef på Woodsafe och som glädjs åt investeringen.

 

Valet av leverantör till den nya kammartorken grundas helt och hållet på våra högt ställda kvalitetskrav och valet av Valutec som leverantör av den nya kammartorken var inte ett beslut svårt att ta, avslutar Thomas Bengtsson.