Hoppa till huvudinnehåll
img

Woodsafe ökar kapacitet i samarbete med System Hall

Ökad kapacitet hos Woodsafe Timber Protection AB i samarbate med System Hall.

 

Efterfrågan av brandskyddade träytskiktfortsätter att öka kraftigt och Woodsafe säkerställer efterfrågan genom att beställa utrustning från System Hall. Investeringen beräknas till 7miljoner, berättar Thomas Bengtsson, VD och ägare av Woodsafe Timber Protection AB.

 

Efterfrågan ökar stadigt | Byggande med trä ökar i hela Europa och efterfrågan på våra tjänster att brandsäkra trä har ökat vecka efter vecka under första kvartalet 2020. En viktig del och en av anledningarna är att Woodsafe tillhandahåller dokumenterade egenskaper för brandtekniska egenskaper och i skrivande stund den enda tillverkare med innehav av långtidsbeständiga egenskaper enligt SS-EN16755 EXT vilket är oerhört viktigt eftersom brandskydd utan EN16755 EXT är inte brandsäkerhet.

 

Investeringen säkerställer leveranskapacitet | Woodsafe har mångårig erfarenhet av att samarbeta med System Hall, och nu har ännu en specialanpassad ströläggningsutrustning beställts för att tillgodose ökad efterfrågan. Utrustningen som anpassas helt och hållet utifrån vår spetskompetens kommer installeras och driftsättas efter semestern, berättar produktionschef Stefan Hedqvist.